Welkom bij

Wereldwinkel Gaasterlan Balk

De wereldwinkel Gaasterlân gaat 3 á 4 keer per jaar een digitale nieuwsbrief uitgeven. Wilt u deze graag per mail ontvangen,  geef u dan per mail hier voor op.

aan- en afmelden kan  via

Om te zien wat u kunt verwachten hierbij de eerste nieuwsbrief :

 

Nieuwsbrief, oktober 2016

Kom zondag 16 oktober naar de Groene Markt. De Groene Markt in het Rijsterbos vormt de aftrap van de Gaasterlandse Natuurweek.

Ook dit jaar staat Wereldwinkel Gaasterlân er met een kraam.

Het thema is “Water” daarom alléén op de Groene Markt: Een Dopper, het handige waterflesje voor onderweg, voor slechts € 10.00.

In de kraam treft u niet alleen een voorbeeld aan van het assortiment van onze winkel, maar schenken wij ook (h)eerlijke koffie, thee en sap.

Kom zondag 16 oktober naar de Groene Markt. De Groene Markt in het Rijsterbos vormt de aftrap van de Gaasterlandse Natuurweek.

 

Fairtrade Week

Zaterdag 29 oktober t/m zaterdag 5 november

Roep uw kinderen of kleinkinderen op om mee te doen met de knutsel-wedstrijd voor 4 – 12 jarigen “van afval naar kunst”.

Werkstukken inleveren tijdens de Fairtrade Week. Voor de mooiste kunst-werken zijn er leuke prijsjes. Zij worden tentoongesteld in de winkel.

Tijdens de Fairtrade Week zetten wij onze (Thaise) producten in het zonnetje. Een leuk pakketje met diverse producten en recepten voor de speciale prijs van € 7.50 per stuk.

Op beide zaterdagen kunt u vanaf 12.00 uur o.a. een heerlijke soep proeven.

Winterfair in het Bûterhûs

Donderdag 24 november              13.00 uur – 17.00 uur

Vrijdag 25 november                    10.00 uur – 17.00 uur

Zaterdag 26 november                 10.00 uur – 17.00 uur

Laat u verrassen in het sfeervolle Bûterhûs waar een winterfair plaatsvindt in samenwerking met Wereldwinkel Gaasterlân.

U vindt er leuke Sinterklaas en Kerstcadeautjes en kunt genieten van een heerlijke kop thee of warme chocolademelk in deze donkere dagen.

Nieuw bij de Wereldwinkel: Kazuri sieraden

Als drager van een sieraad van Kazuri ondersteunt u het principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen in Kenia die deze sieraden maken en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!

De prachtige, handbeschilderde kralen worden gemaakt van klei. Er zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elke kraal met de hand te vormen en te glazuren en ze daarna te verwerken tot unieke sieraden