Welkom bij

Wereldwinkel Gaasterlan Balk

Winnaars fairtrade knutselwedstijd

Balk: Uitslag knutselwedstrijd Wereldwinkel.

 

Ter gelegenheid van de Fairtrade Week van 29 oktober t/m 5 november organiseerde de Wereldwinkel een knutselwedstrijd “Van afval tot kunst”. Heel wat kinderden gaven gehoor aan de oproep. Zo konden zij ervaren hoe het is om met beperkte middelen toch iets leuks te maken.

Mensen in ontwikkelingslanden zijn vaak zeer inventief in het hergebruiken van wat voorhanden is.

Immers grondstoffen zijn meestal duur. Restmateriaal als glas, blik en metaal, plastic en papier, je kunt het zo gek niet verzinnen of er valt wel iets van te maken.

Tassen, manden, speelgoed, gebruiksartikelen en nog veel meer. En vaak resulteert dit ook nog in verrassend design.  In de Wereldwinkel zijn mooie voorbeelden te vinden zoals de metalen siervogels uit Zimbabwe.

De keuze was niet makkelijk, maar de jury heeft uiteindelijk vier  “kunstwerken” uitgekozen die voor een prijsje in aanmerking komen. De winnaars zijn: Ruben Hendriks 8 jaar, Jorn Bolding 9 jaar, Cynthia Marenco 10 jaar en Lynn Dijkman, 9 jaar.

Hun kunstwerken zijn tot eind van deze maand in de winkel te bewonderen.

De kinderen die buiten de prijzen vallen kunnen hun kunstwerk uiterlijk zaterdag 12 november in de winkel ophalen en krijgen dan een lekkere reep Tony Chocolonely.